Saturday, April 16, 2011

..HATIKU BERALIH ARAH


Sebab itu lah aku tidak suka berjanji kerana aku tahu janji itu sesuatu yang sangat sukar untuk ditepati. Tapi kenapa semua orang suka berjanji???

Aku juga pernah berjanji dan aku juga sering memungkiri janji semua atas sebab yang datang tanpa dipinta. Hati aku gelisah untuk memilih antara dua. Ya..kenangan lama berulang kembali. Adakah aku akan mengulanginya lagi???

Dulu memang aku sayang dia sangat-sangat tapi kenapa dia tinggal kan aku. Untuk kehidupan yang lebih baik tapi aku???

Aku sangat-sangat tak mengerti..lelaki suka kan perempuan sebab apa??Cinta ka perempuan sebab apa?? Benarkah memang ada cinta sejati. Bila bersama kami sentiasa bertelagah, bertekak tapi akhirnya dia yang akan beralah dulu. Andai dia seorang yang jahat aku tidak mungkin masih boleh menulis di sini. Tapi dia juga bukan seorang yang baik. Tapi kalau dia bukan seorang yang baik mengapa dia jujur dengan perangai buruknya??

Sungguh sukar nak mempercayai lelaki. Memang aku tak kenal dia dan memang susah untuk aku mempercayainya tapi dia membuat aku berfikir..fikir dan fikir. Serius, dia memang hensem, bergaya ada style sedangkan aku??? Hanya gadis biasa. Tapi tak dinafikan aku juga ada ramai peminat. Dan ramai juga la yang kempunan tak dapat aku untuk dijadikan kekasih hati. Tapi aku akui aku bukan seorang yang cantik tapi aku miliki sedikt wajah yang manis mungkin sekadar sedap dipandang. Maaf jika aku tersalah kata.

Sikapnya kadang-kadang menyakitkan hati. Dan sangat menyakitkan. Tapi dia juga sangat menyenangkan. SMS juga menyakitkan. Tapi senyumannye..sangat menggoda. Aku jatuh cinta..HUHUHU....Di depan khalayak ramai dia begitu serius. Jalan tinggalkan aku sendirian tapi dia sangat prihatin bila melintas jalan dia akan dekat dan pimpin tangan ku. So sweet..Dan dia sangat bergaya. Ramai gadis pandang dia tapi dia cool. Cuma aku yang dapat senyuman manis darinya sedangkan gadis lain cuma mampu pandang. Serius..dia juga begitu bangga bawa aku jumpa dengan gadis-gadis yang menaruh perasaan padanya. Dia sangat poyo tapi memang benar. 

Tapi sebenarnya sikap kami sama. Kami banyak persamaan. Walaupun kami selalu bergaduh tapi kami masih memahami antara satu sama lain. Tapi yang menjadi masalah sekarang aku juga masih ada lelaki lain yang menyayangi aku. Dan aku sangat bingung bila terpaksa memilih. Aku sangat-sangat tak mengerti. Dan aku juga tidak tahu bila aku akan menjadi diri aku yang matang.


1 comment:

  1. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya
    (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))    Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.

    ReplyDelete